חלה מתוקה, קלועה, מקמח כוסמין מלא, רכה, טעימה ונהדרת.

חומרים לחלה אחת

2 ביצים

רבע כוס שמן זית

רבע כוס דבש

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 וחצי כפיות שמרים יבשים

1 ביצה + 1 כפית מים להברשה

שומשום מלא לקישוט

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים עם מזלג את הביצים, השמן, הדבש, המלח והמים.
  2. בקערה אחרת, מערבבים עם כף עץ את הקמח והשמרים.
  3. יוצקים את תערובת הביצים והשמן לקערה עם הקמח, ומערבבים עם כף עץ, עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מידי פעם מעט קמח אך לא יותר מדי. הבצק צריך להיות מעט דביק בפנים אך לא להידבק לקערה.
  4. מקמחים משטח עבודה קשה (הכי טוב על השייש!) ומניחים עליו את הבצק. לשים עם הידיים 7-10 דקות או לחילופין לשים 7-10 דקות במיקסר חשמלי עם וו לישה במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה כך שכולו מתכסה בשכבה של שמן. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-45 דקות.
  6. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח עבודה מקומח ולשים אותו כ-5-7 דקות.
  8. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומכל חלק יוצרים 3 גלילים שווים בגודלם, מצמידים אותם היטב בקצה אחד וקולעים צמה. מצמידים היטב גם את הקצה השני וצובטים כדי להדק את החיבור. מניחים בתבנית.
  9. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  10. מברישים את חלקו העליון של הבצק בתערובת הביצה והמים. אם רוצים, מפזרים מלמעלה שומשום מלא. אופים 25-30 דקות, עד שהחלה בצבע חום עמוק. מוציאים מהתנור, מצננים 15 דקות ומוציאים מהתבנית.