החומרים ל 4 מנות:

2  כוסות שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת)

1  ברוקולי טרי, מפורק לפרחים

1  כוס אדממה מקולפים, מבושלים (אפשר מוקפאים)

2 גזרים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות (אפשר להיעזר בקולפן ג'וליאנים)

שומשום מלא קלוי

לרוטב:

1  כף שמן זית

1  כף שמן שומשום

1  בצל, קצוץ

3  שיני שום, כתושות

3  כפיות ג'ינג'ר, מגורר

2  כפות סויה

1 כף סילאן טהור ללא תוספת סוכר

קורט מלח

אופן הכנה:

  1. חולטים את השעועית הירוקה והברוקולי, כל ירק בנפרד, בסיר עם מים רותחים וממולחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס. מעבירים למי קרח. מסננים היטב.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ושמן השומשום ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים את הסילאן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מוסיפים את הברוקולי לרוטב, מערבבים קלות ( לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.
  4. מעבירים את השעועית הירוקה, הגזר והאדממה לקערה. מוסיפים את הברוקולי עם הרוטב ומערבבים היטב.
  5. מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.