שיבולת שועל על תקן שחקן חיזוק בריא, טעים ופריך לפנקייקס.

חומרים ל-2-4 מנות:

75 גרם (4/3 כוס) שיבולת שועל עבה (לא קוואקר)
110 גרם (4/3 כוס) קמח כוסמין מלא
50 גרם (4/1 כוס) סוכר קנים
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
4/3 כוס חלב אורז/חלב שיבולת שועל

לטיגון:
שמן קוקוס נוזלי

חומרים למילוי:

דבש
סירופ מייפל אמיתי (ולא בטעם מייפל…)
פירות טריים
פירות יער קפואים מופשרים
סירופ שוקולד ביתי

אופן ההכנה:

1. טוחנים שיבולת שועל, קמח, סוכר, אבקת אפייה, ואבקת סודה לשתייה במעבד מזון. מוסיפים ביצה וחלב אורז, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית, מברישים בשמן קוקוס, ויוצקים כ-4/1 כוס מן התערובת בעזרת כף. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת. ממשיכים את הטיגון עם יתרת הבלילה. אין צורך לשמן את המחבת שוב.
3. מגישים חם עם סירופ שוקולד ביתי, דבש או מייפל אמיתי ופירות טריים.

סירופ שוקולד ביתי

סירופ שוקולד ביתי הרבה יותר בריא מהסירופ הקנוי. אפשר להכין כמות ולאחסן במקרר. זה מחזיק במקרר כחודש! מאוד מומלץ!

חומרים:
חצי כוס אבקת קקאו
חצי כוס דבש
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
קורט מלח

אופן ההכנה:
• בסיר בינוני, מערבבים את הדבש, הקקאו והמלח.
• מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה. מאפשרים לתערובת לרתוח במשך דקה, לא יותר.
• מסירים מהאש.
• מוסיפים את תמצית הוניל.
• מצננים על השיש.
• יוצקים לצנצנת זכוכית ומאחסנים במקרר.

לצפייה במועדי סדנאות הבישול הקרובות שלנו