לשכבת הפירורים:

  • ½ כוס סוכר קנים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס שקדים קצוצים
  • 6 כפות שמן קוקוס

לשכבת הגבינה:

  • 150 גרם אגוזי מקדמיה מושרים לילה במים
  • 150 גרם אגוזי קשיו מושרים לילה במים
  • 80 מ"ל חלב אורז ושקדים
  • ¾ כוס טופו רך
  • 4 כפות סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כף שמן קוקוס רך

לציפוי פירות היער:

250 גרם פירות יער קפואים

רבע כוס סוכר קנים

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

  1. להכנת שכבת הפירורים: מערבבים יחד את חומרי שכבת הפירורים עד לקבלת פירורים גסים.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  3. משטחים את הפירורים על גבי תבנית אפייה.
  4. אופים כ 20-25 דקות (עד שהפירורים מזהיבים).
  5. משטחים בצלחת עגולה עמוקה או מחלקים לכוסות.
  6. להכנת שכבת הגבינה: מסננים את האגוזים, שוטפים היטב. מעבירים למעבד מזון עם החלב הצמחי וטוחנים למרקם שמנת אחיד וחלק. ייתכן וצריך יהיה להפסיק את עבודת מעבד המזון ולהוריד מדפנות המיכל של מעבד המזון את האגוזים מידי פעם כדי שלהשיג את המרקם החלק והאחיד.
  7. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר המצרכים מעבירים למקרר או למקפיא.
  8. להכנת שכבת פירות היער: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, הסוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין. ניתן לטחון את התערובת (או מחצית ממנה) בבלנדר מוט או להשאיר אותה כפי שהיא.
  9. להרכבת העוגה – מעבירים את הגבינה לצלחת העמוקה ומשטחים מעל הפירורים או אם משתמשים בכוסות, מעבירים לכוסות מעל הפירורים. מעל זה יוצקים את שכבת הפירות ומגישים.

לצפייה במועדי סדנאות הבישול הקרובות שלנו