מרכיבים לשטרודל אחד גדול או שניים קטנים:

לבצק

1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא מנופה

2 כפות סוכר קנים

חצי כפית מלח

5 כפות שמן זית

¾ כוסות מים

שמן זית לשימון הבצק

למילוי

3 כפות שמן קוקוס

5  תפוחים מקורצפים לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות ומעורבבים עם מיץ מחצי לימון למניעת השחרה

1 כוס אגוזים קצוצים

3/2 כוס צימוקים

חצי כוס סוכר

1 כפית גדושה קינמון

אופן ההכנה

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר, המלח והשמן ומערבבים בעזרת כף נוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את מרבית המים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק שאינו דביק אבל גם לא יבש מדי
  3. לשים היטב 10 דקות. מעבירים למשטח חלק ומקומח, לשים וחובטים את הבצק כנגד המשטח כדי להגביר את גמישותו. לחילופין אפשר לעשות זאת במיקסר.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומשמנים אותו היטב. מניחים בקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות – שתתרום גם היא לגמישות הבצק.
  5. בינתיים מכינים את המלית. מחממים את שמן הקוקוס במחבת שטוחה וגדולה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-5 דקות עד לריכוך חלקי. מוסיפים את האגוזים והצימוקים מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-2 דקות. מכבים את האש. מעבירים את התערובת לקערה דרך מסננת כדי להיפטר מהנוזלים המיותרים ומצננים היטב במקרר.
  6. מקמחים נייר אפיה, מניחים עליו את כדור הבצק ומרדדים ליריעה מלבנית ארוכה ודקה מאוד.
  7. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק המרודד לתבנית אפייה.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות, רצוי במצב טב טורבו.
  9. מטפטפים על הבצק מעט שמן קוקוס מומס באמצעות מברשת. (לא למרוח אותה, כי הבצק דק מאוד ועלול להיקרע).
  10. מפזרים על הבצק את תערובת התפוחים ומשאירים כמה ס"מ בשוליים.
  11. מרימים את השוליים הארוכים של הבצק ומקפלים אותם על המילוי, כמו בהתחלת גלגול של רולדה.
  12. אוחזים בקצוות נייר האפייה בצד שבו התחלנו לגלגל את הבצק, ומרימים אותו לאט לאט. הבצק יתחיל להתגלגל לרולדה. מושכים את הנייר כך שהבצק שוב קרוב אלינו, ומרימים אות שוב. חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק מגולגל. מקפידים שבסיום הגלגול קצה הבצק (ה"תפר") יהיה בחלקו התחתון.
  13. מהדקים את הקצוות וחותכים מהם את הבצק המיותר.
  14. מטפטפים על השטרודל מעט שמן קוקוס, ומפזרים עליו סוכר קנים וקינמון.
  15. מכניסים לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-190 מעלות.
  16. אופים 30-25 דקות, עד שהשטרודל משחים.